Όταν πνιγεσαι σε μια σχέση…

Δεν ήξερα καν πως να αρχίσω αυτό το post, καθώς με βασάνιζαν σκέψεις για το εάν ένα τέτοιο post αρμόζει σε ένα blog. Βλέπεις ακόμη μαθαίνω και ψάχνω το πώς να βρω τον χαρακτήρα αυτού του blog. Παλαιότερα όμως μου άρεσε να γράφω τέτοια άρθρα, σε ένα παλιότερο blog διότι με κάνει να νιώθω καλά. Για την ακρίβεια νιώθω λες και γίνεται ένας διάλογος πτυχών του εαυτού μου που με βοηθάνε να καθαρίσω τις σχέσεις μου.

Και βιώνοντας πρόσφατα έναν δύσκολο χωρισμό ήθελα να του αφιερώσω το πένθος που του αρμόζει και γράφοντας αυτά που δεν θέλω να μαρτυρήσω δυνατά, δημιουργεί ένα συμβόλαιο στο μυαλό μου. Ότι γράφω κατοχύρωνετε, έτσι το αποδέχομαι και εκφράζω μια άποψη για αυτό το θέμα που ίσως να μην τολμήσω να εκφράσω σε κάποιον φίλο (ευτυχώς κάνεις από τους φίλους μου δεν διαβάζει το blog μου 😂)

Για να μην μακριγορω… Η ιστορία/εξομολογήση μου θα αρχίσει όταν ξεκίνησαν οι διακοπές του Πάσχα. Μιλώντας με 3 παιδικές μου φίλες από Καλαμάτα διαπίστωσα ότι και οι τρεις είχαν χωρίσει από την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Την μια την έπνιγε η σχέση της διότι την καταπίεζε και δεν της έδινε κάποια ελεύθερια που επιζητούσε ή οποιαδήποτε μορφή εμπιστοσύνης. Την άλλη την χώρισε ο σύντροφός της γιατί αυτή τον έπνιγε με τις ζηλιές και τις υστερίες της και η τελευταία χώρισε με το αγόρι της από κοινού γιατί η σχέση τους τους έπνιγε. Καταπιεζονταν να κρατήσουν μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους έκανε καλό αφού είχαν πάρει καιρό διαφορετικούς δρόμους.(Γενικά μόνο η μια στεναχωρέθηκε με τον χωρισμό της)

Έτσι μετά το τρίτο τηλεφώνημα η λέξη «πνιγμός» έγινε ένα keyword του χωρισμού αλλά και μέσα μου έγινε μια διαπίστωση … Πνιγώ τον ίδιο μου τον εαυτό για να επιβιώσει και σχέση πολλών χρόνων που έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Βλέπεις ξανά το πιο τρανταχτό πιστεύω μου είναι πως πρέπει να είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση, γιατί αν χάσεις τον εαυτό σου δεν υπάρχει σχέση. Αυτό που δεν ξέρεις όμως για εμένα είναι ότι είμαι ένας πολύ υπομονετικός άνθρωπος με τεράστια δύναμη αλλά δεν μπορώ να έχω άτομα δίπλα μου που όταν με βλέπουν δεν βγάζουν χαρά αλλά απογοήτευση. Ισως αυτος και να είναι ο μόνος λόγος να ασκησω Veto σε κάτι… Και αυτό λάμβανα καθημερινά από τον σύντροφό μου, μετά από 2.5 χρόνια σχέσης οπότε το να κρατάω μια τέτοια σχέση σήμαινε να πνιγώ καθημερινά τον εαυτό μου για να βγάλω στην επιφάνεια κάτι ανθρωπόμορφο στο όνομα μιας σχέσης που είχε τελειώσει.

Ήξερα ότι είχε γίνει δειλός, δεν θα μου έκανε αυτή την κουβέντα και δεν θα έπαιρνε την απόφαση να μου οριστικοποιήσει κάτι που έχει συνήθισει και είχα ορκιστεί ότι δεν θα του το κάνω εύκολο. Αλλά έπρεπε να πνίξω τον εγωισμό μου και να του πω εγω πως «Θέλω να χωρίσουμε«. Και κατάλαβα πως κάθε ελπίδα πως όλα θα φτιάξουν στο μέλλον πέθανε όταν αντί για θλίψη εισέπραξα χαρά και ανακούφιση από το μέρος του.

Δεν κατηγορώ κανέναν, γιατί τέτοιες κατάστασεις δεν είναι για να αποδίδονται ευθύνες. Δεν τσακωνόμασταν, δεν είχαμε θέματα στη σχέση μας πέρα από τα φυσιολογικά… απλά κάπου του έφυγε. Εγώ είπα τις λέξεις τώρα αλλα αυτός με είχε χωρίσει πριν πολύ καιρό.

Και τώρα νιώθω απλά μουδιασμενη, σαν να είμαι σε μια αδράνεια. Συγκρίνω το συναίσθημα με μια βουτιά στην θάλασσα, την στιγμή που σου τελειώνει η ανάσα και προσπαθείς να βγεις στην επιφάνεια για να αναπνεύσεις.

Ακόμη δεν έχω πάρει την ανάσα αυτήν…

Ακόμη πνιγομαι…

Αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρω τον λόγο και ξέρω πως θα αναπνεύσω ξανά σύντομα. Με την ανάμνηση των καλών στιγμών γιατί έχω πολλές, απλά πέθανε η ελπίδα για κάτι νέο με τον ίδιο άνθρωπο…

Ευχαριστώ που με άκουσες.

Δεν ήθελα να βάλω εικόνες σε αυτό το post γιατί οι εξομολογήσεις δεν είναι για να είναι όμορφες αλλά αληθινές ακόμη και αν δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις.

6 σκέψεις σχετικά με το “Όταν πνιγεσαι σε μια σχέση…

 1. Αυτό που έκανες θέλει μεγάλο κουράγιο γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι δεν φεύγεις αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό. Λες και η αποξένωση ή το γεγονός ότι η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της δεν είναι από μόνο του αρκετό. Σε καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι και θα πω το τετριμμένο ότι όλα χρειάζονται τον χρόνο τους. Ίσως βγαίνοντας από αυτή την βουτιά όχι μόνο θα αναπνεύσεις καλύτερα αλλά θα μάθεις πολύ καλύτερα και τον εαυτό σου.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Σε ευχαριστώ για την στήριξη ❤ Και εγώ με την σειρά μου έχω δει αυτό που λες σε πολλές σχέσεις. Να περιμένουν αυτό το "κάτι" για να οριστεί το φινάλε, χωρίς αυτό το κάτι να συμβαίνει και να αγνοούν τα πράγματα της καθημερινότητας. Γιατί στην καθημερινότητα βλέπεις την σχέση και καταλαβαίνεις τι είναι η σχέση. Αλλιώς θα τα φτιάχναμε μόνο στις 14 Φλεβάρη. Ελπίζω η απόσταση να μου δείξει και να μου δώσει ότι χρειάζομαι..αυτό και πολύ υπομονή.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. . Συμφωνώ στο ότι σε μια σχέση πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. . Πιστεύω ότι όταν νιώθεις ότι καταπιεζεσαι, δεν νιώθεις καλά κλπ το καλύτερο είναι να χωρισεις! Κράτα μόνο τα καλά από αυτή τη σχέση γιατί σίγουρα θα έχεις μάθει πολλά μέσα από αυτήν.. και τα καλύτερα έρχονται!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Ναι και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αναλώνονται οι άνθρωποι μέσα σε μια σχέση για να βγάλουν πράγματα που πιθανόν δεν υπάρχουν εκεί. Και όπως είπες και εσύ…και τα καλύτερα έρχονται. 🙂 Σε ευχαριστώ.

   Μου αρέσει!

 3. Αν δεν κλείσει μια πόρτα καλά-καλά, δεν μπορεί ν’ ανοίξει άλλη!
  Ο κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και είναι καλό να τον πενθήσουμε… γιατί αυτό το «πένθος» αν δεν βιωθεί θ’ αφήσει υπολείμματα που θα εμφανιστούν στην επόμενη μας σχέση… 😉
  Πολύ καλά έκανες και έγραψες το παραπάνω κείμενο, γιατί πολλοί θα είναι οι αποδέκτες! 😛

  ΑΦιλάκια καρδιάς Βάσια και καλή σου δύναμη, εδώ θα είμαι να τα λέμε! 🙂 (Α= Αληθινά) 🙂

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα. Σίγουρα καθε χωρισμός ειναι ενα περίεργο και αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή του ανθρώπου. Και συμφωνώ απόλυτα στο πως για να αρχίσει κάτι «νέο» πρέπει να περάσει πολύ καιρός για να ξεκαθαρίσει το «παλίο».
   Αφιλάκια και απο εμένα λοιπον, θελω να ξέρεις πως σε ευχαριστώ για τη στήριξη.

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s